About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts of the system and expound.

Contact Info

123/A, Miranda City Likaoli Prikano, Dope United States

+0989 7876 9865 9

info@example.com

Investigatii radiologice

Radiografia dentară oferă informații despre dinți, structura maxilarului, dar și despre structurile anatomice învecinate. Este esențială în tratamentul stomatologic fiindcă ajută medicul stomatolog să pună un diagnostic și să stabilească un plan de tratament adecvat fiecărui pacient. Spre exemplu, radiografia dentară este utilă pentru a depista o infecție, o carie interdentară, o fractura, în identificarea dinților în curs de erupție ori neerupți, dar și în procesul de pregătire pentru inserarea implanturilor. 

 
O radiografie dentară se obține prin expunerea pacientului la radiații electromagnetice. Grație aparaturii de ultimă generație, la Dali Radiologie Dentară, cantitatea de raze X din timpul expunerii este foarte mică. În timpul radiografiei, pacientul poartă un șorț de protecție (un șorț din plumb) care protejează celelalte zone ale corpului.

Tipuri de radiografii dentare care pot fi realizate în centrul nostru:

În cadrul centrului Dali Radiologie Dentară pot fi realizate toate tipurile de radiografii dentare si tomografii computerizate 3D prin utilizarea tehnologiei digitale de achiziție a imaginilor.

Radiografii intraorale digitale

Radiografia retroalveolară
investigatii radiologice buzau 9

se realizează pe 1 ori 2-3 dinți alăturați, focusându-se atât asupra coroanei, cât și a rădăcinii dentare.

Radiografia retroalveolară excentrică

este alcătuită din două radiografii periapicale realizate din unghiuri diferite (incidențe excentrice) – mezial și distal. Este utilizată în cazul prezenței unui material radioopac la nivelul canalelor radiculare.

Radiografia ocluzală
investigatii radiologice buzau 11

vizează întreaga arcadă dentară, fiind cea mai mare dintre radiografiile intraorale. Este recomandată la: identificarea leziunilor mari,
localizarea vestibulo-orală, trismus dentar (imposibilitatea de a deschide gura din cauza contracției mușchilor masticatori), depistarea dinților supranumerari și a dinților incluși care nu au erupt încă.

Radiografia Bite – wing (în mușcătură)
investigatii radiologice buzau 13

este recomandată pentru analizarea coroanele dinților posteriori precum și a cantității de os alveolar de la acest nivel. Prin intermediul acesteia se pot observa cu ușurință punctele de contact interdentare.

Radiografii extraorale digitale

Ortopantomograma (OPG) sau radiografia panoramică
investigatii radiologice buzau 15

oferă o vedere de ansamblu asupra întregului aparat dento-maxilar. Cuprinde ambele arcade, indicând o imagine precisă a raportului dinților cu formațiunile anatomice vecine: sinusuri maxilare, canale mandibulare.

A.T.M. Proiecție laterală
investigatii radiologice buzau 17

(articulații temporo-mandibulare) – se efectuează pe dreapta sau stânga, cu articulația închisă și deschisă

A.T.M. Proiecție postero – anterioară
investigatii radiologice buzau 19

(gură închisă sau gură deschisă) – se efectuează pe segment posterior articular și segmentul anterior nearticular

Telecefalografia postero – anterioară
investigatii radiologice buzau 21

ajută la obținerea de informații referitoare la dezvoltarea verticală și transversală a masivului facial. Proiecția cefalometrică arată întregul craniu.

Telecefalografia profil
investigatii radiologice buzau 23

este utilizată de medicii ortodonți pentru examinarea dinților, a maxilarului și a profilului pacienților.

Sinusuri maxilare

se realizează în două expuneri: pentru sinusurile anterioare ale feței și pentru sinusurile posterioare ale feței. Are rol în identificare situației sinusurilor față de dinții sinusali

Sinusuri fronto – maxilare (SAF)

are rolul de a completa informațiile obținute prin intermediul radiografiei de sinusuri maxilare. Se cere atunci când complexitatea afecțiunilor unui pacient o impune. Această investigație radiologică se realizează cu ajutorul brațului cefalometric cu o poziționare specială a pacientului, fiind folosită pentru decelarea unor procese inflamatorii, infecțioase (sinuzită maxilară odontogenă), tumorale la nivelul sinusurilor

Bite – wing panoramic

arată o imagine detaliată a coroanei dinților. Scopul radiografiei este de a depista cariile interdentare sau pe cele care se formează sub obturații sau lucrări (ce nu pot fi observate cu ochiul liber)

Tomografii computerizate 3D

Tomografia computerizată dentară sau CT-ul este o metodă de diagnostic avansată care oferă o imagine completă a maxilarului pacientului. Această investigație imagistică noninvazivă este necesară atunci când se fac intervenții stomatologice complexe (implanturi dentare, intervenții chirurgicale). Medicul poate să măsoare lățimea, lungimea, înălțimea și densitatea osoasă pentru a constata dacă se poate opta pentru inserarea implanturilor. Prin intermediul procedurii nu numai că se stabilește axul de inserție, dar poate fi și monitorizată periodic evoluția și integrarea în osul alveolar. 

Tipuri de tomografii dentare 3D care pot fi realizate în centrul nostru:

Tomografie 3D parțial     (vizualizarea 3D a unui segment de până la 6 dinți) – utilă în următoarele situații: dinţi incluşi, endodonţie, implanturi unidentare

Tomografie 3D maxilar – zona de interes este arcada maxilară

– Tomografie 3D mandibulară zona de interes este arcada mandibulară

– Tomografie 3D bimaxilară – vizualizarea 3D a întregii danturi                                                                                             

– Tomografie 3D ATM – articulaţie temporo-mandibulară

– Tomografie 3D sinusuri fronto maxilare (ORL) vizualizarea 3D a sinusurilor frontale și maxilare

 

Te așteptăm în centrul nostru de radiologie dentară unde îți punem la dispoziție toate aceste investigații radiologice. 

Call Now ButtonSUNA ACUM!